• Persoonlijk advies
  • Dierproefvrij
  • Gratis verzenden vanaf 50 euro
  • Veilig betalen
Home » Blog » Huidverzorging » 10 Redenen waarom huidverzorging belangrijk is

10 Redenen waarom huidverzorging belangrijk is

Gepubliceerd op 16 juni 2021 om 18:27

Huidverzorging door middel van een gezichtsmasker

Als je in de winkels kijkt zie je oneindig veel huidverzorgingsproducten liggen. Er zijn er zelfs zoveel dat het soms lastig is om te kiezen, laat staan dat je de producten vindt die bij jou en of jouw huidtype passen.

Ook vragen sommige zich af of je überhaupt huidverzorgingsproducten nodig hebt? Het antwoord is ja! In artikel ga ik dan ook 10 redenen opnoemen waarom huidverzorging belangrijk is.

Reden 1: Je huid is het grootste orgaan

Aangezien je huid het grootste orgaan is, is een goede huidverzorging belangrijk.

Zowel voor je gezicht als voor de rest van het lichaam is huidverzorging met de juiste skincare producten belangrijk. De juiste skincare producten zorgen er namelijk voor dat de huid beschermd en gevoed wordt met essentiële voedingsstoffen.

Reden 2: Je huid is altijd in goede conditie

Je gebruikt skincare om je huid te beschermen, goed te hydrateren en in goede conditie te houden. Je hebt maar 1 huid waar je je hele leven mee moet doen en het is dan ook heel belangrijk er goed voor te zorgen. Met skincare kun je je huid precies geven wat het nodig heeft. Je zult dan minder of geen last meer hebben van een extreem droge of vette huid.

Reden 3: Minder onzuiverheden

Onzuiverheden kun je In verschillende gevallen linken aan slechte of verkeerde skincare. Daarnaast is het belangrijk dat je je huid 's ochtends en 's avonds reinigt en verzorgt. Zo bescherm je je huid en geeft het de nodige hydratatie en ga je (zover mogelijk) onzuiverheden tegen.

Reden 4: Bescherming tegen de zon!

Met de juiste Skincare bescherm je je huid tegen de zon. Dat is eigenlijk het hele jaar door belangrijk. Je hebt het niet direct in de gaten wat er gebeurt als je onbeschermd de zon in gaat, maar later zie je dat zeker wel. Denk maar eens aan rimpels en donkere pigmentvlekken die je niet zo maar weg krijgt.

Skincare is een must!

Reden 5: Vuil verwijderen

Je huid wordt aan veel dingen blootgesteld overdag. Niet alleen aan zonlicht, maar ook aan stof, make-up en uitlaatgassen. Dit alles is niet bevorderlijk om je huid in goede conditie te houden. Er is dan ook niets zo fijn om deze vieze laag van je gezicht te halen met skincare producten. Eerst je huid reinigen, dan lekker insmeren of zelfs een maskertje gebruiken voor het slapen gaan. Je huid zal je dankbaar zijn.

Reden 6: Een mooie en egale huid

Een egale huid heeft zeker niet alleen te maken met onzuiverheden, maar ook met rode plekken, droge plekken, vette plekken, gevoelige plekken en een doffe teint... Voor ieder huidprobleem, maar ook voor ieder seizoen is de juiste skincare aan te raden. Producten die afgestemd zijn op je huidtype en op het individuele vocht- en vetgehalte van je huid.

Reden 7: Een stralende huid met een mooie glans

Door bijvoorbeeld stress of een verkeerde skincare routine kan jouw huid glans verliezen en zal je huid minder stralen, waardoor je er dof of zelfs grauw uitziet. Allereerst is het belangrijk om dagelijks te reinigen en te hydrateren en te verzorgen. Verder kun je skincare-producten gebruiken zoals bijvoorbeeld het Mud Mask om dode huidcellen te verwijderen. Doe dit laatste eens per week en je huid zal er weer tiptop uitzien!

Reden 8: Je Make-up ziet er beter uit

Make-up oogt minder mooi en minder natuurlijk op een niet gereinigde huid. Draag jij (dagelijks) make-up dan weet je misschien wel hoe belangrijk skincare is. Om die reden is het dan ook belangrijk om skincare te (gaan) gebruiken en je om make-up aan te brengen op een gereinigde huid. Tevens is het ook belangrijk om je huid te hydrateren en te beschermen voordat je je make-up aanbrengt.

Reden 9: Je huid heeft het gewoon nodig!

Je komt er letterlijk lekkerder door in je vel te zitten! De juiste skincare is daar onderdeel van als je het aan mij vraagt. Als je namelijk in de spiegel kijkt en je ziet minder of zelfs geen onzuiverheden meer, je huid is lekker zacht en soepel en straalt weer. Dan zul jij je beter voelen en ook meer van binnen gaan stralen omdat je er goed uitziet! Wie wil dat nu niet?

Reden 10: Een goede investering voor later

Omdat je je hele leven lang met dezelfde huid moet doen is het aan te raden om in je tienerjaren al met skincare te starten. Voorkomen is namelijk beter dan genezen! Je huid verandert niet alleen naarmate je ouder wordt, maar ook als het weer verandert of je hormonen veranderen. Met de juiste skincare kun je namelijk op die veranderingen inspelen. Zo houd je je huid altijd in een goed conditie.

Tot Slot

Genoeg redenen waarom huidverzorging belangrijk is zoals je ziet.
Weet jij niet wat je moet kiezen of welke skincare producten bij jouw huid/huidtype passen en heb je

persoonlijk advies nodig? Neem dan gerust contact met mij op, ik adviseer je graag. »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.